Global Network Operator Truphone gaat live met nieuwe DSC van BroadForward en Infradata

1 min. leestijd

Share

Infradata is door Truphone gekozen om hun oudere Diameter routers te vervangen door de BroadForward Diameter Signaling Controller (DSC).

Infradata heeft vandaag met trots aangekondigd dat ze de BroadForward Diameter Signaling Controller (DSC) hebben ingezet in de twee belangrijkste datacenters van Truphone in de UK en Nederland. Hierdoor is Truphone in staat om al hun Diameter signalering verkeer centraal te configureren en te beheren. Als toonaangevende expert in intelligente routing en interworking oplossingen gebaseerd op het BroadForward productportfolio, kan Infradata uitgebreide ervaring inbrengen in het ontwerpen, implementeren en ondersteunen van mobiele netwerkfuncties voor telecomoperators over de hele wereld.

Truphone

Truphone is een door de GSMA geaccrediteerd wereldwijd mobiel netwerk, dat zijn eigen netwerkinfrastructuur combineert met partnerschappen met andere operators. Het klantenbestand omvat meer dan 3.500 multinationale ondernemingen in 196 landen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft kantoren in tien andere landen, verspreid over vier continenten. Truphone is een erkende top drie eSIM-speler wereldwijd via zijn SIM-dienstverlening en telt meer dan 30 grote operatorklanten als klant. De unieke wereldwijde infrastructuur biedt plannen met wereldwijde toegang tot meer dan 100 landen en een vast tariefplan voor 32 Europese landen.

BroadForward Next Generation DSC

De BroadForward Next Generation DSC (DRA, DEA en Interworking) biedt Truphone een intelligente signalineringsoplossing die ontworpen is om geconvergeerde signaleringsdiensten over 2G/3G, 4G/LTE, Fixed/Wi-Fi netwerken en uiteindelijk 5G te orkestreren. De veelzijdige en eenvoudig te configureren softwareoplossing wordt geleverd met multi-protocol routing, mediation en interworking. Dit stelt Truphone in staat om ook niet-Diameter systemen te integreren met behulp van bijvoorbeeld RADIUS of HTTP.

Victor Pinto, Hoofd Netwerk Engineering bij Truphone, merkt op: "Met een wereldwijd netwerk zoals het onze is het van vitaal belang dat we kunnen integreren met de technologie van onze klanten en diensten snel en soepel mogelijk kunnen maken. Omdat onze vorige Diameter router zijn grenzen had bereikt, waren we op de markt voor een nieuwe oplossing. De BroadForward DSC die door signaleringsexpert Infradata wordt ingezet, biedt ons de uitgebreide signaleringsflexibiliteit voor Diameter en andere protocollen zoals RADIUS en HTTP, wanneer we die nodig hebben. We zijn blij met de mogelijkheden die de oplossing biedt".

Infradata Head of Business Unit Mobile Security Solutions, Nela Zrilic voegt hieraan toe: "Het is een grote eer dat Truphone - die zelf een technologisch leider is - Infradata heeft geselecteerd om hun legacy-systemen te vervangen en vitale routingtechnologie te leveren voor hun wereldwijde netwerk. Toen we de oplossing eenmaal konden laten zien, door middel van een proof-of-concept, was het team van Truphone snel overtuigd van de mogelijkheden, de flexibiliteit en de algehele kracht van de DSC-oplossing. In nauwe samenwerking met Truphone hebben we de BroadForward DSC zeer snel in gebruik genomen in hun datacenters, waar alle diensten van Diameter worden afgehandeld".

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste security nieuws, inzichten en markttrends in jouw inbox.

Meer updates